Veel gestelde vragen

Je wilt een PVC vloer bestellen: waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij helpen je graag de perfecte vloer te kiezen. Om het jou makkelijker te maken zetten we de veelgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij. En kom je er daarmee niet uit? Dan zitten onze medewerkers van de klantenservice voor je klaar.

PVC vloeren

Ja, PVC is zeer goed geschikt voor vloerverwarming. Het relatief dunne materiaal geeft de warmte goed door. Als je kiest voor klik-PVC combineer je de ondervloer met vloerverwarming. Bij plak-PVC heb je geen ondervloer nodig. De warmte van de vloerverwarming zal daardoor nog iets beter doordringen en de ruimte verwarmen. 

Klik-PVC klik je in elkaar, als panelen die je met elkaar verbindt op de ondervloer. Dankzij de klikverbinding haal je de vloer er ook weer makkelijk uit, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen.
Plak-PVC verlijm je aan de egaline en primer waarmee je de ondergrond egaliseert. Je hebt geen ondervloer nodig. Het PVC ligt vast op de ondergrond.

Een belangrijke eigenschap die de kwaliteit bepaalt is de dikte van de toplaag van het PVC. Goedkopere PVC-vloeren hebben een toplaag van 0,15 tot 0,2 millimeter. Vloeren van betere kwaliteit hebben een toplaag van 0,3 tot 0,55 millimeter. De dikkere slijtlaag maakt de vloeren beter geschikt voor intensief gebruik.

PVC vloer leggen

Ja, het leggen van een PVC vloer is heel eenvoudig. Vooral het klik-PVC kun je zelf leggen, ook als je twee linkerhanden hebt. De klikverbinding werkt makkelijker dan bij laminaat. Als je kiest voor plak-PVC of magnetisch PVC doen we daar een duidelijke beschrijving bij, zodat je ook dit zelf kunt leggen.
Tip: zie je het toch niet zitten om de vloer zelf te leggen? Vraag een klusjesman of vloerenspecialist wat het kost om de vloer te laten leggen. Bestel jouw PVC online, zodat je daarvoor een scherpe prijs betaalt. 

Ja, in de meeste gevallen kun je PVC over een houten vloer leggen. Dat kan zolang eventuele oneffenheden in de houten vloer niet groter zijn dan 2 millimeter. Is dat wel het geval? Leg dan een spaanplaat over de houten vloer, voor een egaal oppervlak waar je het klik-PVC op kunt leggen. 

Ja, in de meeste gevallen kun je PVC over tegels leggen. Dat kan zolang eventuele oneffenheden in de tegels niet groter zijn dan 2 millimeter. Is dat wel het geval? Dan is het belangrijk om de tegelvloer eerst te laten egaliseren, waarna je het PVC kunt leggen.

Onderhoud van de PVC vloer

Een PVC-vloer vraagt om weinig onderhoud. Het is niet nodig om de vloer te oliën of te onderhouden met speciale middelen. Houd de vloer netjes schoon met een reiniger. Gebruik eventueel een polish en vilt ter bescherming van de toplaag. Gebruik vilt onder stoelen, tafels, kasten en ander meubilair dat je op de vloer neerzet.

Ja, PVC is goed bestand tegen water. Het is een kunststof, dus anders dan bij hout of laminaat vormt water geen risico. Sterker nog, je zou de PVC-vloer zelfs in de badkamer kunnen gebruiken. 

Als er een strook plak-PVC beschadigd is kun je die in sommige gevallen gewoon vervangen. Sowieso zal het PVC niet snel beschadigen, dankzij de sterke toplaag die geweldige bescherming biedt.

Nog hulp nodig?

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op, onze medewerkers van de klantenservice zitten voor je klaar.

Betaalmogelijkheden